Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-29 16:18:00

Orbán: Ne kerülgessük a forró kását!

“Az lehetetlen dolog, hogy egy cigány vagy nem cigány a szülő, bemegy az iskolába, mert a gyereke egyest kapott és fizikailag megfenyegeti a tanárt. Akkor azt én nem fogom eltűrni! Akkor ott iskolarendőr lesz és rendet fogunk tartani, mert a tanulás és a munka is a rendezettségnél kezdődik” - mondta Orbán Viktor a parlamentben az iskolarendőrségről feltett kérdésre.

Bősz Anett (DK) arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy az iskolákban tömegek nőnek fel úgy, hogy a tanulók közti feszültségek csak nőnek. Szerinte az iskolai intézményrendszeri garanciák leépítése a leszakadókat egyre rosszabb helyzetbe hozta, “ez mindkét oldalról agressziót szül” - jelentette ki . Ezt nem lehet gázspray-vel, bilinccsel, gumibottal megoldani. Ezek a börtönbe valók! - hangoztatta Bősz Anett, aki szerint csak tűzoltás az iskolaőrség.

Óvnám magunkat attól, hogy a magyar iskolarendszertől 1-2 mondatos sommás véleményt alkossunk - reagált minderre a miniszterelnök azt hangsúlyozva, ma ugyanis a világ legmodernebb gyárai működnek Magyarországon, és ezeket azok a magyar munkások, mérnökök, menedzsmentek működtetik/vezetik, akik a magyar iskolarendszerből, középiskolákból, egyetemekről kerültek ki. Orbán Viktor szerint nem lehet “fehér vagy fekete” a magyar iskolarendszer megítélése, ezért “több megbecsülést” kért a kiváló munkásoknak, mérnököknek, akiket a mi pedagógusaink képeznek ki.

“Ne kerülgessük a forró kását, ez a kérdés arról szól, hogy a legrosszabb anyagi helyzetben lévő családokból érkező diákokat, akik gyakran cigány diákok, miért nem sikerül integrálnunk az oktatás normális rendjében”

- mondta Orbán Viktor, kijelentve: a “magukról megfeledkezett diákoktól” ha kell, fizikai erőt is alkalmazva meg kell védenünk a diákokat, pedagógusainkat is - mondta.

A DK-s képviselő ekkor az autista gyerekek szüleinek az aggodalmait hozta fel az iskolaőrséggel kapcsolatban.
Van amiben egyetértünk, “kár, hogy a lényegben nem” - válaszolt Orbán Viktor, aki azt fejtette ki, hogy a fölzárkózásnak két feltétele van: először tanulni kell, utána meg dolgozni kell. Akkor van esélyük, hogy jobb életük legyen, mint a szüleiknek. Az eszközökről: “az lehetetlen dolog, hogy egy cigány vagy nem cigány a szülő, bemegy az iskolába, mert a gyereke egyest kapott és fizikailag megfenyegeti a tanárt. Akkor azt én nem fogom eltűrni! Akkor ott iskolarendőr lesz és rendet fogunk tartani, mert a tanulás és a munka is a rendezettségnél kezdődik” - mondta Orbán Viktor.

 
Ajánlom

További belföldi híreink