Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-29 14:20:00

Orbán Viktor Karácsonyékról: “Mekk mesterekkel nehéz!”

A Lánchíd felújításához nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem - jelentette ki Orbán Viktor a parlamentben és úgy fogalmazott: “Mekk mesterekkel nehéz!” Azaz, a kormány nem ad több pénzt a fővárosnak.

Harangozó Tamás (MSZP) a Lánchídról kérdezte a miniszterelnököt a parlamentben az azonnali kérdések órájában, felidézve, hogy a reformkorban “a magántulajdonosok vagyonából közvagyon lett”. Aztán azt sorolta, hogy minden másra mennyit költ a kormány: tűzijátékra 1,6 milliárdot költenek, az MTVA százmilliárdból gazdálkodhat például.

“Miért nem ér meg 10 milliárdot a kormánynak a Lánchíd, ez három napi mulatozást jelent?” - kérdezte Harangozó Tamás.

Orbán Viktor erre azt mondta: ami a tényeket illeti, létezik egy Kisfaludy program, 650 panzió és 20 ezer szálláshely kapott támogatást ennek keretében.

Ami a Lánchidat illeti, a fővárosi önkormányzat 180 milliárdos állampapírral rendelkezik, ez az első negyedévi adatszolgáltatása a fővárosnak az Állami Kincstár felé.

“Mi a fészkes fenét csinált kilenc évig Tarlós úr?”

Harangozó Tamás azt elismerte, hogy “a 180 milliárd ott van” a fővárosnál. “De Tarlós úr mi a francot csinált, mi fészkes fenét csinált kilenc évig?” - fakadt ki. A kormánynak igenis be kell szállni - mondta az MSZP-s politikus.
Orbán Viktor megismételte, hogy “a kormány által állítólag nyomorgatott Budapest számláján 180 milliárd van”, “kedves vidéki képviselők” - fordult a miniszterelnök a választókerületi elnökökhöz, felvetve, hogy vajon kinek a számláján van ennyi.

A Lánchíd felújításához nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem - jelentette ki Orbán Viktor és úgy fogalmazott: “Mekk mesterekkel nehéz!”

Vasút: nincs döntés, amit visszavonhatna

Olyan konstellációban áll fel a politika, hogy önnek a magyar vidéket nem kell megvédenie. A vasúti közlekedés járványügyi menetrend szerint zajlik. Nem áll módjában semmilyen döntést visszavonni, mert a járványügyi helyzet megszűnése után vizsgálják meg ezt a kérdést, akkor fognak dönteni is - válaszolta Orbán Viktor Keresztes László Lóránt ( LMP ) kérdésére, ami a megszűnő vasúti szárnyvonalakra vonatkozott.

A Budapest-Belgrád vasútvonalra vonatkozó kérdésre - ami a titkosítást és az összeg nagyságát illeti - a miniszterelnök azt mondta; a kínai félnek joga van bizonyos információk zárt módon kezelését kérni. Ezért szerinte inkorrekt titkosításról beszélni.

Geopolitikai kérdésnek nevezte Budapest és Belgrád összekötését, ez a magyar haza érdeke - derült ki a miniszterelnök szavaiból.

 
Ajánlom

További belföldi híreink