Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-29 19:37:00

Kiakadt a Jobbik: "A kormánypártok ezzel újra egyértelművé tették, hogy bosszút állnak"

A párt arra reagált, hogy az Országgyűlés nem választotta meg a jobbikos Brenner Kolomant alelnöknek. Szerintük a Fidesz ezzel megnevezte legnagyobb politikai ellenfelét.

A párt szerint "a kormánypártok ezzel újra egyértelművé tették, hogy a Magyar Tudományos Akadémia függetlenségéért is kiálló, valamint az egyetemek szabadságáért is küzdő országgyűlési képviselőn és pártján, a Jobbikon bosszút állnak, méghozzá azért, mert a párt nem hajt fejet az Orbán-rezsim előtt".

"A néppárti politikus megválasztását a magyar parlamentarizmus eddigi történetében példátlan és kicsinyes módon utasították el. A kormánypártok nyilvánvalóan azzal fognak majd védekezni, hogy a hiányzó ellenzéki képviselők szavazata kellett volna a jobbikos politikus megválasztásához. Ugyanakkor hétfőn mégis az összes olyan tisztségviselőt meg tudták választani – mind kormánypárti, mind pedig ellenzéki oldalról -, akikről csak szavazniuk kellett. Egyetlen egy kivétel volt: a jobbikos alelnökjelölt, Brenner Koloman"

- írják. 

Hangsúlyozzák: Brenner Koloman habilitált egyetemi docens, soproni születésű nyelvész, volt egyetemi vezető, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének a tagja, aki felelős értelmiségiként azért lépett politikai pályára "a néppárti Jobbikban, hogy a Fidesz egypárti túlhatalmával szemben kiálljon az oktatás szabadsága és az egyetemek autonómiája mellett".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink