Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-29 13:34:00

Gyurcsány Ferenc nagyon kiosztotta a kormányt a parlamentben: "Önök nacionalisták és nem patrióták!"

"Az elmúlt 30 évben nem ártott még politikai erő annyit a szabad nemzetnek, mint önök"- kezdte erőteljesen napirend előtti felszólalását a DK elnöke.

Gyurcsány szerint éppen ezért a legfontosabb nemzeti felelősség egy új, a jelenlegi kormánypártot nélkülöző nemzeti kormánynak a megalakítása.

"Tudom én, hogy önök a nemzet fogalmával kelnek és fekszenek, érteni is vélem. De amikor a nemzet magasztos ügye a hatalmi politika silány eszközözévé válik, akkor az önmagában a nemzet megrablása és csalás"- mondta Gyurcsány.

A DK elnöke szerint aki nem hajlandó elfogadni, hogy a nemzet elsősorban összetartóerő, az nem élteti, hanem árulja a nemzetét.

"Önök nacionalisáták és nem patrióták"- szólította meg a Fideszt Gyurcsány, megjegyezve, hogy a jobboldali nacionalizmus nem egyenlő a közös nemzeti gondolattal.

Gyurcsány szerint aki tiszteli a nemzetet, az tudja, hogy többféle nemzetkoncepció létezik - nem állítja, hogy a jobboldali-konzervatív megközelítésnek nincs helye, azt viszont igen, hogy a Fidesz megkérdőjelezi azt, hogy ezt lehet másképp gondolni.

"A közös nemzeti gondolat nem azonos a határon túl, más állam területén élő, magyar nemzetiségnek adandó váalsztójoggal, akkor sem, ha önök ezt mondják"- jelentette ki Gyurcsány.

A politikus szerint az ország akkor volt sikeres, amikor képes volt az európai ügyhöz tartozni, Rómánál kezdve.

"Önök 2010 óta folytatólagosan, előre megszervezetten, szerintem bűnszövetkezetben ölik ezt az európai gondolatot"- mondja hevesen a DK elnöke.​

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink