Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 07:06:00

Egyre többen kacsintgatnak külföld felé, de nem árt az óvatosság

Egyre többen terveznek külföldi nyaralást, a charterjáratok szerdától elindulnak például Görögország kedvelt szigeteire is. Ugyanakkor a Külügyminisztérium azt tanácsolja, hogy érdemes tájékozódni indulás előtt, mert több országban ismét nő a koronavírus-fertőzések száma. Horvátországban is szigorítások léptek be a beutazásnál.

A Híradónk által felkeresett utazási irodában egyelőre a belföldi utazások a népszerűek, a legtöbben a Balatonhoz foglalnak szállást. Ott egyre több szállodában lesz teltház a következő hetekben. De a külföldi nyaralások iránt is egyre többen érdeklődnek. Horvátország továbbra is kedvelt úti cél, bár a helyi hatóságok kötelező regisztrációt vezettek be. Emiatt akár több órás várakozásra lehet számítani a határátkelőknél.

"Szerencsére ez a magyar turistákat olyan nagy mértékben nem érinti, hiszen Horvátországban is elsősorban a délebbi államokból érkező turistákat szűrik, illetve vonják őket karantén alá. Magyarországról még nyugodtan lehet utazni" - mondta Puskás Péter, a Cartour Europe Utazási Iroda ügyvezetője.

Portugáliában is nőt a regisztrált fertőzöttek száma, így Lisszabon több körzetében újra bevezetik a korlátozásokat. A szigorítások értelmében az érintett körzetek lakosai csak az elengedhetetlen élelmiszerek megvásárlása miatt vagy munkába menet hagyhatják el az otthonukat. A koronavírus-járvány továbbra is drasztikusan terjed például az Egyesült Államokban vagy éppen Brazíliában.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szerint az óvatosságra szükség van, akár belföldön, akár külföldön nyaralunk. Az előrejelzések szerint ugyanakkor egyre többen várják, hogy beinduljanak a közvetlen repülőjáratok a tengerpartokra. Ezekre már érkeznek a foglalások is.

"Görögországba indulnak be elsőként a charterjáratok: Kréta, Rodosz, Zakyntos, Kefalonia és Korfu szigetére. Aztán július második felében számítunk arra, hogy Törökországba is beindulnak a charterjáratok. Augusztusban a Kanári-szigetekre"

- mondta Molnár Judit, a szövetség elnöke.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium írásban reagált megkeresésünkre. Azt írják: a tárca a koronavírus-járvány fejleményeit folyamatosan figyelemmel kíséri, minden intézkedést ennek megfelelően, alapos megfontolás után hoz meg. A Külügyminisztérium azt tanácsolja, hogy indulás előtt mindenki tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján. Ahol az utazások kapcsán naprakész, aktuális információk találhatók, minden országra lebontva.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink