Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-30 06:00:00

Akkora erővel ütközött a párnak, hogy mindketten messze repültek - másfél évet kapott a gázoló

Másfél év börtönre ítélte a bíróság, és 2 év 10 hónapra elvette a jogosítványát annak a férfinak, aki két éve a zebrán halálra gázolt egy férfit, és súlyos sérülést okozott egy nőnek. A szakértők szerint a sofőr túllépte a megengedett sebességet.

Az autós egy már lassító másik gépkocsi előzését követően már nem tudta kikerülni a kerékpárjaikat toló két gyalogost. Akkora erővel ütközött az autó a párnak, hogy mindketten messze repültek.

"Az ütközési ponttól 24,6 méterre került feltalálsára. Míg … Béla a szembejövő sávban, a külső forgalmi sávba repült, az ütközési ponttól számított 36,1 méter távolságra" - mondta el Borszéky Barbara ügyész.

A balesetben a férfi olyan sérüléseket szenvedett, hogy az életét nem tudták megmenteni. A nő túlélte a balesetet, de súlyos sérüléseket szenvedett. A gépkocsi vezetője a bűnösségét beismerte. Az ellene megtartott előkészítő tárgyaláson elfogadta az ügyészség büntetését.

"A bíróság egy év hat hónap szabadságvesztésre, és a közúti gépjárművezetéstől 2 év 10 hónapra eltiltásra ítéli. a szabadságvesztést fogház fokozatban kell végrehajtani és a vádlott a szabadságvesztés kitöltésének 2/3 részének, de legkevesebb három hónap kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra" - mondta Tóth Ildikó bíró.

A bíróság ítélete jogerős.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink