Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-26 22:03:00

Vészes gyorsasággal emelkedik a Tisza vízszintje Szegeden, lezárták a rakpartot

Lezárták a rakpartot Szegeden a Tisza áradása miatt, estére a víz várhatóan már elönti az autóutat. A következő 3-4 napban további egy méterrel emelkedhet a vízszint. A tetőzés jövő hét közepén várható.

Áradás miatt lezárták a szegedi rakpartot

 

Az emberek már most lelkesen fotózkodnak az áradó Tiszával a háttérben. Egy nap alatt az utolsó előtti lépcsőfokot is elnyelte a megemelkedett vízszint. A Tisza várhatóan órákon belül elönti a rakpartot.

Az ATIVIZIG igazgatója, Kozák Péter előrejelzése szerint a víz magasság az útszint fölött 80-90 cm-re jósolható. „További tetőzés várható, de hogy ez eléri-e a készültségi szintet, azt csak később lehet megmondani” – tette hozzá.

Sokan nem is gondolnák, hogy olyan gyorsan emelkedik a víz. Keddre, vagy szerdára pedig már olyan magas lesz a vízállás, mint tavaly volt. Akkor a szegediek ki is használták ezt, sokan gyalogosan, voltak, akik kerékpárral is belegázoltak a vízbe. Ilyenre talán idén is lesz példa, most viszont még száraz úton biciklizhetnek a helyiek. Ők örülnek a lezárásnak.

Egy mentőautó volt az utolsó, amelyet átengedtek a rakparton. A lezárás akár két hétig is tarthat, de ez nagyon nem aggasztja a lakosokat.
Hogy hány centinél tetőzik majd a Tisza, az attól is függ, hogy mennyi eső esik a következő napokban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink