Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-26 13:59:00

Reagált László Imre: "Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Adolf Hitlert mentegettem"

Újbuda polgármestere egy testületi ülésen hozta szóba Hitlert, hogy annak idején megérdemelte, hogy a Time magazin az év emberének választotta.

"Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem. Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként - többek között családom egy részének gyilkosaként is - vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes" – írta a DK-s politikus a közleményében.  A videóról és László Imre szavairól itt írtunk bővebben.
atv.hu
Ajánlom

További belföldi híreink