Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-26 12:45:00

László Imre szerint Hitler megérdemelte, hogy az év emberének választották

A Hír TV írta meg, hogy a XI. kerületi DK-s politikus az önkormányzati ülésen hozta szóba Adolf Hitlert.

 
"mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan a világgazdasági válság után."

László Imre azt is hozzátette, hogy Hitler ez után következő tettei már nem fértek bele ebbe a képbe. A videót a csatorna az oldalán tette közzé

László Imre nem sokkal később kiadott egy közleményt, hogy senki nem gondolhatja komolyan, hogy Hitlert mentegeti:

"Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem. Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként - többek között családom egy részének gyilkosaként is - vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata. Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink