Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-26 22:01:00

Kósa megszólalt László Imre Hitler-nyilatkozatáról

A náci eszmékkel való szimpatizálás egy olyan határt átlépő politikai vélemény, amit nem szabad tolerálni - Kósa Lajos elmondta a véleményét László Imre DK-s polgármester Hitler-nyilatkozatáról.

Felmérhetetlen botrány kerekedett volna belőle - mondta Kósa Lajos ma este a DK-s László Imre Hitleres év embere nyilatkozatáról a Hír Tv-ben arra, hogy ha fideszes debreceni polgármesterként ő mondott volna hasonlót, milyen lett volna a visszhangja.

Adolf Hitler megérdemelten lett az év embere a TIME magazinban - ezt mondta László Imre, Újbuda DK-s polgármestere egy önkormányzati vitában. A politikus ma közleményt adott ki, amiben bocsánatot kért mindenkitől megjegyezve, hogy több családtagja is Auschwitzban halt meg.

Kósa Lajos ma este a Hír Tv-ben azt mondta, “kicsit meg is lepődött”, mert szerinte azt lehetett sejteni, hogy a Jobbikkal való összeállás után “a DK legalábbis megbékél a nyilas, náci eszmékkel”. Az, hogy a DK-politikusok között náci szimpatizánsok vannak, azért mégis furcsa, de most már nem is lepődhetünk meg - fogalmazott Kósa, hozzátéve: László Imre persze majd mindjárt visszaszívja, meg nem is így gondolta, de ez nem lehet “nem így gondolni”, Adolf Hitler politikájával nem lehet egyetérteni és nem lehet dicsérni - szögezte le a fideszes politikus.

Kósa Lajos László Imre utóbb kiadott nyilatkozatáról a műsorvezető kérdésére, hogy a DK-s polgármester a saját zsidóságával védekezik, ami szerinte eleve kizárja Hitler dicséretét, azt mondta: ő nem tudja, hogy ki zsidó vagy ki nem zsidó, de a náci eszmékkel való szimpatizálás egy olyan határt átlépő politikai vélemény, amit nem szabad tolerálni - mondta Kósa a Hír tv-ben.

Ajánlom

További belföldi híreink