Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-26 06:01:00

Közös jelölt, közös lista? Hónapok óta zajlanak a tárgyalások az ellenzéki pártok között

Erről Dobrev Klára beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt is elmondta, hogy a pártban nem készülnek társelnöki rendszerre.

 

 

Az Unió reformjára készülünk – írta Facebook-oldalán Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerint utoljára ekkora reformnak 10 éve indult neki az Európai Unió, annak a vége a lisszaboni szerződés lett. Dobrev az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifejtette, hogy most egészen más problémákkal kell szembenézniük: azt látják, hogy az Európai Uniónak muszáj a szegénység kérdésében egy közös nevezőt találnia.

Dobrev szerint ki kell találni, hogyan fogják megakadályozni, hogy Kelet-Európából Nyugat-Európába menjenek az emberek. Számos olyan kihívás van a képviselő meglátása szerint, amiben közösen kell választ találni, ilyen a klímaválság és a robotizáció is. A Fidesz nagy erőt fektet abba, hogy ne legyen európai minimálbér – folytatta Dobrev.

Hozzátette azt is, hogy amikor a fideszes EP-képviselők azt látták, hogy az európai minimálbér ötlete kezd megvalósulni, és arról jogtervezetek is születnek már, elkezdtek ellene dolgozni. 

Úgy véli, a 2022-es választáson leegyszerűsödik már a kép: aki európai minimálbért akar, nem fog a Fideszre szavazni.

Közös lista, közös jelölt

A Demokratikus Koalícióban nem kacérkodnak a társelnöki rendszerrel, hiszen a döntéseket amúgy is egy közösség hozza meg – mondta arra a kérdésre, hogy lehetséges-e, hogy az MSZP után a DK is társelnöki rendszerről áll elő.

A párt meglátása szerint továbbra is egy közös jelölt és egy közös lista szükséges a 2022-es választáson, amiről már hónapok óta, sok informális tárgyalás zajlik a pártok között.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink