Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-24 07:09:00

Benedek Tibor még a népszerű kommentátort is meg tudta lepni

Hajdú B. István, az M4 kommentátora megható történetet mesélt a háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabda-legendáról, aki a múlt héten hunyt el.

Hajdú B. 2014-ben szívroham miatt került kórházba, akkor sokan kívántak neki jobbulást.

"Három nappal később, amikor már kicsit jobban voltam, Tibortól is érkezett egy sms, pedig nem voltunk napi szinten kapcsolatban, nem mondhatom, hogy közeli barátok lettünk volna, igazából nem is tudtam, honnan volt meg neki a telefonszámom. Azt írta: Kedves Pisti! Nagyon örülök, hogy jobban vagy, még nagyon sok olimpiát kívánok neked, de a fizikai részét inkább már hagyjuk a fiatalokra! Szeretettel, Benedek Tibor"

– idézte fel a megható üzenetet Hajdú B. a Blikknek, aki a pólós klasszis számos emlékezetes mérkőzését, így a 2004-es, athéni olimpiai döntőt is közvetítette.

A sportriporter nagyobbik fia, Balázs az UVSE utánpótlásában vízilabdázik, így a civil életből is ismerhette az újpesti klubnál idén májusig vezetőedzőként és szakmai igazgatóként tevékenykedő Benedeket.

"Végtelenül fanatikus és alázatos ember volt, aki mindig tűzben tudta tartani saját magát és a csapattársait is. Nagyon tudatosan készült mindig, napról napra próbált fejlődni. Önmagában is óriási tragédia, hogy ilyen fiatalon elvesztettük őt, a magyar vízilabdázás számára is elképesztő veszteség, hiszen edzőként biztosan benne lett volna további húsz év, akár az utánpótlás trénereként, akár felnőtt szinten, ahogy azt szövetségi kapitányként megmutatta" – véli Hajdú B.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink