Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-24 19:33:00

A klímaváltozást a koronavírus sem tudja késleltetni

A világjárvány élettani és gazdasági hatásai rettenetesek, ám a klímaváltozás várható következményei még a vírusnál is sokkal borzasztóbbak lesznek.

„Az a szén-dioxid-mennyiség, amit a koronavírus-járvány alatt megspóroltunk nagyon klassz, de összességében még mindig többet bocsátunk ki, mint amire ahhoz van szükség, hogy megállítsuk a klímaváltozást” – erről Perger András, a Greenpeace klíma és energiakampány felelőse beszélt a Spirit Show vendégeként.

"Éves szinten hét-nyolc-kilenc százalékos a szén-dioxid-kibocsátás csökkenése, ennyivel kevesebbet bocsátottunk ki a tavalyi évhez képest. Ezt az ütemet kellene tartani minden évben ahhoz, hogy megállítsuk a klímaváltozást. 2050-re érhetnénk el legkésőbb azt az állapotot, amikor már nem bocsátanánk ki több szén-dioxidot, mint amennyit a környezet képes feldolgozni” – fejtette ki.

Perger hozzátette, hogy a környezetszennyezés csökkent, részben azért, mert otthon maradtunk, nem közlekedtünk, az ipari termelés visszaesett. A légi és vízi szennyezés eredménye például, hogy lehetett látni a Himaláját Új-Delhiből. Jó hatással volt a természetre, hogy visszafogtuk magunkat, de a klímaváltozás továbbra is halad előre.

A teljes beszélgetést itt lehet visszahallgatni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink