Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-22 16:52:00

Szerdán egyeztet Palkovics László az SZFE képviselőivel

Palkovics László innovációs és technológiai minisztérium szerdán délután 4 órára várja a minisztériumba egy személyes egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzatának képviselőit és az általuk javasolt szakmai csoportok vezetőit - tudatta az atv.huval az ITM sajtóosztálya.

Palkovics László innovációs és technológiai minisztérium szerdán délután 4 órára várja a minisztériumba egy személyes egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzatának képviselőit és az általuk javasolt szakmai csoportok vezetőit.

A kormány elsődleges célja, hogy a magyar fiatalok korszerű képzésben versenyképes tudásra tegyenek szert a hazai felsőoktatásban - válaszolta az atv.hu kérdésére az ITM.

“A modellváltással az egyetemen tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak. Az átalakítással nagyobb lesz az egyetemi önállóság, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága” - írta a tárca.

Válaszukban úgy fogalmaznak: a rugalmasabb működési keretek különösképpen indokoltak a legmagasabb szintű művészeti képzésben, ezért került az érintett intézmények közé a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) mellett az SZFE is.

Ajánlom

További belföldi híreink