Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-22 17:14:00

Megszüntették a büntetőeljárást az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány ügyében

A BRFK arról tájékoztatta Kárász Róbertet, hogy lezárult az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány ügyében Tényi István feljelentése nyomán indult eljárás - mondta az atv.hu-nak a műsorvezető.

A vizsgálat a 24.hu korábbi cikkei, illetve Tényi István feljelentése alapján indult el. Az ügy előzménye, hogy a 24.hu több cikkében azt sugallta, hogy Kárász nem szabályosan és nem törvényesen használta fel a Magyar Nemzeti Banktól kapott 2017-es és 2018-as támogatásokat.

A 24.hu márciusban azt állította, „Közpénzmilliókból tévéstúdiót rendezett be Kárász Róbert eltűnt gyerekeket kereső alapítványa”, áprilisban, hogy „Kárász Róbert alapítványa saját cégébe is tolt a csellengő gyerekekért kapott közpénzből”, majd május végén arról számolt be, hogy hűtlen kezelés és sikkasztás miatt nyomoznak Kárász Róbert és alapítványa ellen, mert Tényi István a 24.hu korábbi cikkei alapján tett feljelentést hűtlen kezelés miatt.

Kárász ekkor hivatalosan a BRFK-hoz fordult, tájékoztatást kérve, hogy folyik-e eljárás alapítványa, vagy személye ellen. A BRFK által megküldött válaszlevélből az derült ki, hogy Tényi feljelentését megvizsgálták és az ezzel kapcsolatos eljárást június 8-án megszüntette, mivel „nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése”.

Az atv.hu-nak az Ezer Lámpás Éjszakája és Kárász Róbert jogi képviselője, Papp Gábor a következőket mondta az üggyel kapcsolatban:

„Nem az első eset, hogy valaki a sajtóból szerzett valótlan hírek alapján tesz alaptalanul feljelentést, ennek egy jogállamban következménye kell legyen. A nyomozóhatóság tájékoztatásából az derül ki, hogy fel sem merült bűncselekmény gyanúja, az alapítvány és Kárász Róbert is törvényesen és tisztességesen végezte a dolgát. A Kárász Róbertet ért alaptalan rágalmak miatt megindítottuk az összes jogi eljárást.”

„Az Ezer Lámpás Éjszakája vezetőjeként többször leírtam az üggyel foglalkozó újságírónak, hogy törvényesen és jogszerűen végezzük közel 10 éve a munkánkat” – tette hozzá Kárász Róbert. Szerinte ezt az is bizonyítja, hogy minden egyes támogatási időszakot egy többlépcsős, rendszeres pénzügyi és szakmai ellenőrzés zár le.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink