Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-20 10:13:00

Nagyon kiakadt a DK az Orbán-kormányra és az ügyészségre is

Töröcskei Istvánt bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel, és hatmilliárd forintos károkozással gyanúsítja az ügyészség. Ennek kapcsán a Varju László, a DK politikusa adott hangot felháborodásának.

A DK-s politikus állítja, hogy Töröcskei bankját annak idején az Orbán-kormány többmilliárd forintos állami tőkeemeléssel segítette ki, annak ellenére, hogy a folyamatosan veszteséget termelő banknál annak fennállása alatt mindvégig működési szabálytalanságokat állapítottak meg. "Mindez természetesen nem akadályozta meg Orbánékat abban, hogy 2011-ben Töröcskeire bízzák az Államadósság Kezelő Központ vezetését. Arra a Töröcskeire, aki most feleségével együtt előzetes letartóztatásba került"- írja Varju László a közleményben.

"A Demokratikus Koalíció nevében őszinte megdöbbenésemet fejezem ki, hogy az ügyészségnek több évébe került komolyan venni a Töröcskei ellen annak idején tett feljelentésemet. Nem lennék meglepve, ha a vizsgálat után az is kiderülne, hogy Orbán régi kegyeltje, Töröcskei ügyének a szálai sokkal feljebb vezetnek"- zárja sorat a közleményben a DK-s országgyűlési képviselő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink