Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-19 21:35:00

Gy. Németh: "Jó lenne, ha a miniszterelnök nem bosszantaná tovább a budapestieket"

A DK-s főpolgármester-helyettes a Lánchídról és a főváros anyagi helyzetéről beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gy. Németh Erzsébet úgy fogalmazott, hogy a Lánchíddal kapcsolatban egyelőre csak a főváros vezetői tárgyalnak, és szakmai előkészítés folyik. A főpolgármester-helyettes elmondta, hogy súlyos anyagi terhek érik Budapestet: idén a 10 millárdon túl további 12 milliárdot szednek be tőlük, Gy. Németh pedig hangsúlyozta, hogy ennyit kéne szánniuk a Lánchídra is. 

"Mondok még egy számot: jövőre viszont nem ezt az összesen 22 milliárdot, hanem összesen 36 milliárdot vesznek el a fővárostól, ezzel tulajdonképpen a főváros – ha mindent összenézünk – egy fillér állami támogatást nem kap, sőt, még mi fizetünk be az államnak 17 milliárd forintot abból az adóból – az iparűzési adóból, és egyéb bevételeinkből–, amit itt a fővárosiak termelnek meg"

– folytatta. 

Nyári táborokat szerveznek a rászoruló gyerekeknek a DK polgármesterei

 

Döntésekre lenne szükség a főpolgármester-helyettes szerint, például arra, hogy az állam ne várja el, hogy tizennyolc hónap alatt minden, azaz a Lánchíd, a Váralagút, illetve a villamos alagútja is elkészüljön. 

"Jó lenne, ha a miniszterelnök nem bosszantaná tovább a budapestieket"

– reagált Gy. Németh Orbán Viktor legutóbbi szavaira, mikor arra utalt, hogy a főváros tele van pénzzel. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink