Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-19 21:46:00

Az MSZP-nek elege lett: lépnek a civiltörvény miatt

A párt közösségi oldalán azt írja, kezdeményezik "a Fidesz megbukott, civileket megbélyegző törvényének azonnali hatályon kívül helyezését".

"Az Európai Unió Bírósága egyértelműen kimondta, hogy a Fidesz által alkotott, a civil szervezeteket megbélyegző törvény nemcsak az európai értékekkel, de az uniós joggal is ellentétes" - írják a bejegyzésben.

"A Fidesz törvénye, az orosz mintára megalkotott, külföldi adományokban részesülő civil szervezetek ellen hozott törvény elbukott. Meg kell szüntetni a civil szervezetek megbélyegzését, a velük szembeni ellenséges légkör kialakítására irányuló kormányzati lépéseket.

Ennek érdekében az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, amellyel kezdeményezi a civil szervezetek listázását lehetővé tevő 2017. évi LXXVI. törvény hatályon kívül helyezését, továbbá a törvény alapján létrejött adatbázisok törlését, valamint a kiszabott bírságok visszafizetését.

Az MSZP támogatja az erős civil társadalom létrehozását, amelyben a civil szervezetek nem kerülnek politikai alapon, törvényi szinten megbélyegzésre. Mi olyan országot akarunk, ahol a civil szervezetek és azok tagjai, támogatói megbecsült részei a társadalomnak" - olvasható a bejegyzésben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink