Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-15 11:16:00

Kásler megszólalt a volt kémfőnökről: Kellett egy tolmács

Az Operatív Törzsben sokan "más nyelveket beszélünk, a zsargon átszűrődik az adminisztráció munkájába is. És kellett egy tolmács" - indokolja Kásler Miklós friss videó-interjújában, hogy miért alkalmazza a volt kémfőnököt tanácsadónak.

A legfrissebb Miniszteri percekben magyarázza el Kásler Miklós, mit keres a volt kémfőnök, Balajti László az EMMI tanácsadó testületében.

A hvg.hu írta meg, hogy havi 1,2 millióért ad tanácsokat Balajti László, Alkotmányvédelmi Hivatal korábbi vezetője az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

A Facebookra kitett friss videó-interjújában Kásler Miklós most azzal magyarázza Balajti alkalmazását, hogy a korábban felállt Operatív Törzsben sokan vesznek részt, rendvédelmi, közigazgatási szervek, egészségügyi szervek és "sokan más nyelveket beszélünk, a zsargon átszűrődik az adminisztráció munkájába is. És kellett egy tolmács". Egy olyan ember, aki érti a különböző nyelvezeteket és összangot tud teremteni, nemcsak nyelvi szinten, hanem a metódusokat tekintve is - mondta Kásler Miklós.

"Balajti altábornagy úr kiváló szakember, de nem mint kémfőnök került a munkatársaim közé, hanem a szakmai tudását kértem, hogy bocsássa rendelkezésünkre"

- magyarázta az interjúban a miniszter.

MSZP-videó: “Meg kell állítani!”

A Korózs-videóról mint orvos-miniszternek mi a véleménye? - kérdezték tőle. Erre Kásler Miklós azt mondta: végtelenül szomorú, rengeteg emberi emberi fájdalommal, szenvedéssel, elmúlással találkozott, mindig rendkívüli módon tisztelte a beteget, "az embert", de a beteg embert különösen. Az onkológiai intézetben a legfőbb szempont az volt, hogy "mindig a betegnek van igaza, mert ő volt a beteg".

A miniszter megismételte, amit már korábban is mondott: nem tudja elfogadni, ha ezzel a fájdalommal, szorongással visszaélnek, és politikai, anyagi vagy bármilyen más célra használják fel. Ha ezt látja, akár bujtatott módon, akár markánsan, mint a mostani videófilmben, "az rendkívül szomorú" - mondta most is.

Ha ez a betegek kárára történik, az túlmegy a politika és az etika/erkölcs határain, "ez már a törvény hatálya alá tartozik” - erősítette meg az EMMI minisztere, hogy feljelentést tettek az MSZP-s videó miatt. "Meg kell ugyanis ezt állítani!” - mondta Kásler.

 
Ajánlom

További belföldi híreink