Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-15 11:49:00

65 év felettiek idősávja: a végső döntést szerdán hozza meg a kormány

A kormány a szerdai napon hozza meg a végső döntést a 65 év felettiek vásárlási idősávjáról - közölte az atv.hu érdeklődésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

"Az idősávos vásárlás a tapasztalatok alapján bevált. Azért van még érvényben ez az intézkedés, mert a vírus továbbra is jelen van és az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért az ő érdekükben fenntartjuk az idősávot, ahogy a maszk kötelező használatát és a védőtávolságot is"

- tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK ) az atv.hu kérdésére, hogy felülvizsgálja-e a kormány a 65 év feletti korosztály kötelező vásárlási időkorlátját, illetve magát a 9-12 óra közötti sávot.

“A végső döntést erről a szerdai napon hozza meg a kormány az Operatív Törzs véleményét figyelembe véve” - közölte érdeklősésünkre a KTK.

Müller Cecília a hétfői sajtótájékoztatóján pedig szintén elmondta - többek között az ATV kérdésére -, hogy szükséges lépésről volt szó, és a kormány szerdán dönthet. Ezen kívül az országos tisztifőorvos megköszönte a nyugdíjasoknak és a 65 év alattiaknak a türelmet. 

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy egyes, az időseket érintő szabályokat fenn kell tartani, mert ha újra felszaporodna a koronavírus, a célpont ismét az idősebb korosztály lehet. 

Gulyás Gergely pedig a legutóbbi Kormányinfón az ATV kérdésére mondta azt, hogy szeretnék, ha az élet a normális kerékvágásba térhetne vissza, de a 65 évesek időkorlátjának a feloldására még várni kell. Még június 18. után is, ha véget ér a veszélyhelyzet, a 65 évek feletti számára kötelező idősávra szükség lesz. Az viszont nem biztos, hogy 9-12 óra marad ez a sáv - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Arról, hogy feszült a helyzet az idősáv miatt, a Magyar Nemzet cikke alapján itt írtunk ma reggel.

Ajánlom

További belföldi híreink