Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-13 04:52:00

Idős emberekre támadt és kifosztotta őket, Sopronban kapcsolták le a rendőrök

Elfogták a gumilövedékes rablót: a férfi magát egy szolgáltató szakemberének kiadva támadt rá idős emberekre és fosztotta ki őket az ország több nagyvárosban is. A rendőrök néhány nap alatt Sopronban kattintották rá a bilincset.

Gumilövedékes fegyverrel raboltak Miskolcon

 

Egy hatalmas puffanásra és hangos sikolyokra lettek figyelmesek annak a miskolci háznak a lakói, ahol egy férfi rálőtt egy idős asszonyra. A tettes azért csengetett be nőhöz, mert a mérőórát akarta leolvasni. Mivel a férfi nem tudta magát igazolni, az asszony nem engedte be, ekkor a rabló egy gumilövedékkel arcon lőtte. A tettes 200 ezer forintot zsákmányolt.

A férfi másnap egy mezőkövesdi házba csengetett be, ott is az egyik szolgáltató emberének adta ki magát. A tulajdonos nem engedte be, ezért veszekedni kezdtek, majd a férfi itt az ajtóba lőtt bele és elfutott. A férfit néhány nappal később Sopronban fogták el a rendőrök.

Janasóczki Attila, a BAZ Megyei RFK szóvivője híradónknak elmondta, kollégái mindkét esetben elkezdték az elkövető felkutatását és azonosítását, ami a tegnapi napon eredménnyel is járt. Megállapították, hogy mind a két bűncselekménnyel egy és ugyanaz a férfi gyanúsítható, őt Sopronban fogták el és szállították Miskolcra. A férfit kihallgatták, ezt követően pedig őrizetbe vették.

A férfi ellen rablás illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, amiért ha elítélik 15 szabadságvesztést is kaphat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink