Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-12 09:00:00

Rendes ember, “van szíve” – nagyon megdicsérte Orbán Viktor a Budapestre érkező szlovák miniszterelnököt

Olyan, “akinek van szíve” - jelentette ki Orbán Viktor a ma Budapestre érkező szlovák miniszterelnökről, “rendes embernek“ nevezve Igor Matovic-ot. Mint mondta, a V4-ek szlovák-magyar szárnya is jól fog működni. Összefogni és közösen győzni, ez a cél - mondta Orbán Viktor a ma reggeli rádióinterjújában.

Rendes ember - mondta a ma Budapestre látogató szlovák miniszterelnökről, Igor Matovic-ról Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában.A mostani új szlovák miniszterelnök olyan, “akinek van szíve” - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: a V4-ek szlovák-magyar szárnya is jól fog működni.

Nagy Katalin műsorvezető kérdésére, hogy mi a véleménye arról, hogy Igor Matovic lényegében bocsánatot kért Trianonért, Orbán Viktor úgy reagált:

Nem azt mondaná, hogy Igor Matovic bocsánatot kért Trianonért, de az a múlt, “azt semmilyen bocsánatkérés nem orvosolja”.

Ő nem arra törekszik, hogy bocsánatot kérjenek, hogy “sebnyalogatós” nyilatkozatokat tegyenek. A múltat ezzel már nem lehet megváltoztatni - ismételte meg a miniszterelnök. Neki azok a megjegyzések “az értékesek”, amelyek arra vonatkoznak, hogyan tudunk mi magyarok és szlovákok közösen sikeresek lenni, és győzni. Összefogni és közösen győzni, ez a cél. Újra a Kárpát-medence legnépesebb országa lettünk. Erősödő nép vagyunk, aki társakat keres a sikeres jövőhöz - mondta Orbán Viktor a rációinterjújában.

Arról, hogy június 2-án Matovic gesztust tett azzal, hogy 100 felvidéki magyar közéleti személyiséget hívott meg a pozsonyi Várba “baráti összejövetelre”, és hogy ma Budapestre látogat itt és itt írtunk részletesen.

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink