Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-12 20:31:00

Ők ma Magyarország leggazdagabb emberei: így alakította át a listát a válság

Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar, 310 milliárd forintos becsült vagyonával. A második és harmadik helyen csere történt: 280 milliárdos vagyonával előrelépett a Docler Holding vezére, Gattyán György, 10 milliárddal megelőzve Mészáros Lőrincet. A "100 leggazdagabb" kiadvány főszerkesztője szerint a magyar gazdagok némileg szegényebbek, mint a környékbeli országok gazdagjai.

Válságév: Átrendeződött a leggazdagabb magyarok sorrendje

 

Ha nem romlana el közben, akkor 22 napig kellene folyamatosan pörögnie egy pénzszámolónak, hogy összesítse Magyarország leggazdagabb emberének, Csányi Sándornak a vagyonát. Az OTP-vezér és MLSZ-elnök 310 milliárd forinttal vezeti a legtehetősebbek listáját.

A tavaly harmadik Gattyán György feljött a második helyre, így maga mögé utasította az egykori felcsúti polgármestert, Mészáros Lőrincet, aki több mint 25 milliárd forintot veszített vagyonából, de így is maradt 270 milliárd.

A „100 leggazdagabb” kiadvány szerkesztője „válság év” felirattal segít értelmezni a milliárdosok sorrendjében végbement változásokat, melyeknek – mint azt híradónknak Szakonyi Péter, felelős szerkesztő elmondta – fő oka a járvány és annak következményei. „Annál is inkább, mivel a tavalyi év, amit mi általában górcső alá veszünk, az mindenkinek nagyjából jól vagy nagyon jól sikerült” – tette hozzá.

A márciusban induló krízis ellenére is gyarapította vagyonát a 4. Felcsuti Zsolt, aki egyébként Varga Mihály szűk körű tanácsadó testületének is tagja. A top pedig 10-et Bige László zárja. Nevét kénsavüzemének leállítása miatt hallhattuk többször is tavaly: 58 milliárd forinttal zsugorodhatott a tulajdona.

A kormányfővel folytatott háború nem emésztette fel teljesen Simicska Lajos ingó és ingatlanjait. Egykori üzlettársa, Nyerges Zsolt is a 100-ak között maradt. Rencsár Kálmán és a Szeivolt család építőipari vállalkozásokkal küzdötte fel magát a 100 leggazdagabb közé. Egy titokzatos B., pedig kommunikációval gyűjtött több mint 11 milliárd forintot.

A leggazdagabbak közé egyébként egyetlen nő fotója került, Schmidt Máriáé: 59 milliárd forinttal a 21. a listán. Megőrizte 32. helyét majdnem 36 milliárd forintos becsült vagyonával a tavaly legfiatalabbként berobbant Tiborcz István, a miniszterelnök 34 éves veje.

Ha egyszer meghirdetnék az országházat, nagyjából az első 50 hazai milliárdos megvehetné. Könyv szerinti értéke ugyanis 28 milliárd forint. Az épület azonban nem eladó, és a leggazdagabbaknak is meg kell még küzdeniük a válság előttünk álló hónapjaival.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink