Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-10 20:03:00

Tóth Bertalan élő adásban ismerte el, hogy kikerülés előtt látta az MSZP ál-mentős videóját

A Fidesz célja, hogy hiteltelenítse a kórházi ágyak felszabadításának következményeiről szóló beszámolókat. Erről Tóth Bertalan, az MSZP elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában a korábban az MSZP által közzétett videóval kapcsolatban, amelyben egy magát mentőápolónak kiadó nő beszél arról, hogy a praxisában 10, kórházból hazaküldött beteg közül 9 meghalt.

Tóth Bertalan a műsorban az OMSZ-től elnézést kért a videóban használt vágóképekért, ám hozzátette: a videóban a mentősöket sértő kijelentés nem volt, azt azért távolították el a Facebook-oldalukról, mert a reakciókból arra következtettek, hogy sérti a mentősök érzékenységét.

Arra a kérdésre, hogy miért kellett a nő beszámolója alapján a kórházból hazaküldöttek esetében 90 százalékos halálozási arányról beszélni, Tóth Bertalan azt válaszolta, egy haláleset is sok.

A műsorban a pártelnök elismerte: látta a videót publikálás előtt. Tóth Bertalan szerint az MSZP belső, előzetes vizsgálata lezárult az ügyben, de amikor a műsorvezető Simon András rákérdezett, hogy milyen személyi konzekvenciája lesz a történteknek, a pártelnök azt válaszolta: Korózs Lajos hitelességéhez nem fér kétség. Ha a videóban szereplő nő becsapta Korózs Lajost, azzal sokat ártott – mondta Tóth Bertalan.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink