Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-08 14:22:00

Rétvári Bence: Az MSZP ne riogassa álhírekkel az embereket!

A parlamenti napirend előtti felszólalások keretében Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kifogásolta a szociális dolgozóknak adott juttatásokat, megjegyezve, hogy újjáépítésre van szükség. A felszólalásra Rétvári Bence államtitkár válaszolt.

Tóth Bertalan felszólalásában elmondta, hogy Magyarország újjáépítésére, ezen belül is egészséügy újjáépítésére van szükség. Szerite a kormány három fatális hibát követett el: tesztelés nélkül küldték vissza a kórházakból az időseket, szinte teljesen megszűnt az alapellátás és a kórházi ágyak radikális arányú felszabadítása.

Megjegyezte, hogy Kásler Miklós minisztert nem hite és magyarsága, hanem alkalmatlansága miatt kritizálják.

A kormány részéről Rétvári Bence államtitkár reagált: szerinte a kormány által beterjesztett költségvetést több, mint 918 milliárd forinttal juttat többet egészségügyre, mint az MSZP által beterjesztett tervezet.

Az államtitkár megjegyezte, hogy az MSZP egy olyan történetet tett közzé, melynek főszereplője azt mondta, 43 éve főállású mentőstiszt, holott semmilyen nyilvántartásban nem szerepel.

Rétvári szerint a politikusoknak az a feladata, hogy egyrészt biztosítsák az egészségügyi rendszerek biztos működését, másrészt az is fontos, hogy az emberekben ne keltsenek alaptalan riadalmat. "Ne állítsanak valótlanságot! Ne keltsenek a betegekben valótlanságokkal riadalmat!"- mondta válaszában az államtitkár.

 
Ajánlom

További belföldi híreink