Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-08 10:39:00

Nemmel szavazott az EU-csatlakozásra a Momentum új elnökségi tagja

2004-ben az Országgyűlés majdnem egyhangúan fogadta el a Magyarország európai uniós csatlakozásáról szóló szerződés kihirdetését. Mindössze ketten szavaztak nemmel – az egyikük nem volt más, mint Körömi Attila, aki tegnap óta az egyébként magát integrációpártiként meghatározó Momentum elnökségi tagja.

Körömi Attila nem sokkal korábban hagyta el a Fideszt és független képviselőként csatlakozott az akkor még egyértelműen radikális jobboldali Jobbikhoz, így döntése logikus volt. (Rajta kívül még a szintén független Balogh Gyula szavazott nemmel.) Balogh László MDF-es képviselő mellett szintén ők voltak, akik nemmel szavaztak a csatlakozás alkalmából elfogadott politikai nyilatkozatra.

Körömi Attila akkor az MTI-vel azt közölte: "nagyon nehéz volt megnyomni a nem gombot", de a csatlakozási feltételek olyan nehézségeket hoznak az országra, amelyeket a tárgyalások során jobbá lehetett volna tenni. "Nem a Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontját képviseltem itt a parlamentben, úgy adtam le a szavazatomat, ahogy a lelkiismeretem diktálta, az, hogy ez találkozik a Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontjával, ebben az esetben valóban egy mellékes kérdés" - mondta a képviselő.

 
Ajánlom

További belföldi híreink