Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-05 21:46:00

A Mi Hazánk elnöke szerint nem tüntetést, hanem kegyeleti rendezvényt tartottak a Deák téren

Toroczkai László azt mondta, sikeres volt az a megmozdulás, amit a Deák téri késelést követően rendeztek. Szerinte annak ellenére, hogy a rendőrség is fenyegette őket, egy békés megemlékezést tartottak az Országos Roma Önkormányzat székháza előtt.

Toroczkai az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, látni kell, mennyien érkeztek az eseményre, és hogy mennyi társadalmi reakció követte azt. A rendőrségi tiltás ellenére az volt a jogi álláspontjuk, hoyg szabadtéren kockázatok nélkül megtartható a rendezvény, ennek ellenére több résztvevőt is megbírságoltak, mert például kést találtak náluk. Toroczkai szerint azoknál, akik az ő közelében álltak, biztosan nem volt semmilyen fegyver, a tüntetésnek titulált esemény egy békés, méltóságteljes megemlékezés volt.

A Mi Hazánk elnöke arra a kérdésre, hogy miért éppen az ORÖ székháza elé vonultak, ha békés eseményt terveztek, azt válaszolta: neki, mint politikusnak, nem merülhet ki annyiban a tevékenysége, hogy elhelyez egy mécsest az áldozatok emlékére, neki rá kell mutatnia arra, mik azok az okok, amelyek tragédiához vezettek.

Szerinte egyértelmű választ kell adni arra a jelenségre, amely Budapest belvárosában is felütötte a fejét: hogy a járókelők nincsenek biztonságban. Toroczkai először csak utalásokat tett, majd elismerte: úgy gondolja, "cigánybűnözés" létezik, szerinte ez egy kriminalisztikai kifejezés, és a roma politikusok felelőssége is lenne, hogy tegyenek ez ellen.

A politikus beszélt arról is: a jog ma Magyarországon nem a becsületes embereket, hanem a bűnözőket védi. 

A Jobbikban zajló változásokkal kapcsolatban azt mondta: szerinte a párt mára nyíltan a balliberális tömb részévé vált. Arra a kérdésre, hogy esetleg tárgyalnak-e azokkal a politikusokkal, akik nemrég hagyták el a Jobbikot, Toroczkai azt mondta: azokkal az emberekkel, akik asszisztáltak ahhoz, hogy a párt ilyenné váljon, nekik nincs dolguk.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink