Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-03 12:25:00

Nekiment a kormánynak a DK: "Aljas módon becsapták a szakképzésben dolgozókat!"

A szakképzésben dolgozók megkapták új bérajánlataikat, amelyek a korábban ígért 30 százalékos emelés helyett jó, ha húsz százalékos növekedést tartalmaznak. Van olyan intézményvezető is, akinek a bérét mindössze öt százalékkal emelték meg a beszámolók szerint. A szakképző intézmények oktatói, oktatást segítő munkatársai, technikai dolgozói egyúttal elvesztik közalkalmazotti státuszukat is - írja közleményében a párt.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány ilyen aljas módon becsapta a szakképzésben dolgozókat és szolidaritást vállal a szakképzés területén dolgozó munkavállalókkal. A közalkalmazott jogviszonyuk megszűnésével eleve bizonytalan helyzetbe került dolgozók még a beígért béremelést sem kapják meg, sok évnyi munka után nevetséges fizetésekkel szúrják ki a szemüket.

"A DK azt javasolja, hogy a kormány haladéktalanul kezdje meg a tárgyalásokat a szakképzés területén reprezentatívnak számító szakszervezetekkel annak érdekében, hogy a közalkalmazotti besorolásukat és ebből eredő védettségüket elvesztő munkavállalók a jövőben versenyképes bérekért dolgozhassanak"

- olvasható a közleményben.

 
Ajánlom

További belföldi híreink