Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-03 11:21:00

Döbbenetes részletek derültek ki a gyulai késelésről

A késeléssel gyanúsított fiú - akit az eset után nem sokkal már elfogtak - 18 éves, az érettségijét ünnepelte.

A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint a gyanúsított május 31-én éjszaka az egyik barátjával szórakozott Gyulán, majd hazatérve kést vett magához, és visszaindult a belvárosba.

Lakóhelyétől néhány házra találkozott áldozatával, akit eddig tisztázatlan okból többször megszúrt. A 27 éves férfi a helyszínen meghalt. A tettet látta a fiú barátja, akit aztán - azért, hogy ne tudja értesíteni a mentőket - szintén megtámadott, az arcán 4 centiméteres sebet ejtett.

A késeléssel gyanúsított fiú - akit az eset után nem sokkal már elfogtak - 18 éves, az érettségijét ünnepelte.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozott a fiú volt osztálytársa, a lány azt mondta, a fiú tisztában volt mentális problémáival.

"Úgy tudom, hogy rendőrnek ment volna tovább, de nem volt benne biztos, hogy felvették volna, ugye a pszichológiai teszten egy ilyen ember nem tud átmenni"

- mesélte a lány.

"Tényleg jófejnek tartottuk, mindenkivel kijött, aztán nem tudom, tizenegyedikben vagy tizenkettedikben minden megváltozott, elment az esze" - tette hozzá. Azt is mondta, hogy a kollégiumban is voltak ügyei, egyszer például dezodor segítségével gyújtotta fel a padlót az épületben.

Az fiú először a Debreceni Honvéd Középiskolába járt, majd a békéscsabai rendészeti iskolában folytatta tanulmányait. Ezen az területen szeretett volna továbbtanulni.

 
Ajánlom

További belföldi híreink