Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-03 13:33:00

A DK nem vesz részt a parlamenti Trianon-megemlékezésen

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja, a Fidesz magyarságpolitikája hiteltelen és képmutató - Trianon-ügyben is.

Azt írják, 1990-ben Orbán Viktor kivonult az országgyűlésből "még a Trianon szó hallatán is", 30 évvel később meg ki akarja sajátítani a 100 évvel ezelőtti békeszerződés emlékezetét.

"Ennek újabb, gyalázatos megnyilvánulása Kövér László kirohanása az ellenzéki pártok ellen. A házelnök mai nyilatkozata világossá tette, hogy Trianon évfordulóján sem egyesíteni, hanem megosztani akarják a nemzetet"

- fogalmaznak, hozzátéve: nem a Fidesz fogja megmondani magyarok millióinak, "hogy az ő éppen aktuális világnézetük szerint mit kellene gondolnia mindenkinek a magyar történelem sorsfordító eseményeiről".

A Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója nem vesz részt az országgyűlés holnapi "megemlékezésén", mert az semmi másról nem szól, mint a nemzetből kirekesztésről, ráadásul olyanok részéről, akik tönkre teszik Magyarországot, és akiktől soha nem fogadnánk el kioktatást magyarságról és nemzeti érzésről - olvasható a közleményben.

 
Ajánlom

További belföldi híreink