Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 07:14:00

Undorító felfedezés: a csótányok a koronavírus-járvány nyertesei

Ellepték a társasházakat a csótányok, az elhalasztott rovarirtások, az üresen álló kiadatlan lakások, és a karantén alatt felhalmozódott szemét következték.

A Ripost figyelmét egy fővárosi lakos hívta fel, akinek egyik reggel egy méretes csótány hullott ki a nadrágja szárából. A nő a közös képviselőhöz fordult, aki hívta a csótányirtókat.

Forray M. Antónia szerint ez nem egyedi eset, Budapesten jelenleg csótányinvázió van.

„Több helyen is el kellett rendelnem irtást az elmúlt héten. Pedig nálunk a járvány idején is beengedték a lakók a rovarirtókat. A kollégáimtól tudom, hogy sok helyen féltek az emberek attól, hogy idegen megy be az otthonukba, emiatt inkább nem kérték a rovarirtást. Így most már jóval nehezebb lesz a dolguk, és hosszabb ideig tarthat, hogy a bogarakat kiirtsák, illetve kiűzzék a házakból.” – nyilatkozott a nő a Ripostnak.

A portál állat megkérdezett rovarirtó cégek is alátámasztották a kijelentést. Elmondásuk szerint az elmúlt időszakban 30-40 százalékkal kevesebb munka volt a munka, mint a korábbi években tavasszal, most azonban hirtelen megszaporodtak a megrendelések a bogarak megjelenésével.

Az Abatox Kft. munkatársa szerint a lakóknak eddig sem kellett volna tartaniuk a szakembertől és attól, hogy talán beengedi a vírust az otthonában, mivel aki teljes védőfelszerelésben épp a fertőtlenítést végzi, az védettebb, mint egy átlagos járókelő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink