Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 13:55:00

Szabó Tímea: Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie!

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy a kormány a járványhelyzet alatt benyújtott egy olyan törvényt, ami állítólag megszünteti a veszélyhelyzetet, de Szabó szerint nem ez a helyzet, hanem átnevezik a veszélyhelyzetet egészségügyi válsághelyzetre. A Parlament teljes kihagyásával "Orbán Viktor felfüggesztheti az alapjogokat, tovább lophatja a közpénzeket". Szabó szerint a salátatörvényben a rabszolgatörvényt megerősítik, bevezetve, hogy a munkáltatónak elég havi egy szabadnapot adnia, a munkavállaló kénytelen lesz 12 órázni, bármikor ledolgozni a munkaidőt.

Szabó Tímea: Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie!

Szabó Tímea szerint a kormány rendőröket küldött ártatlan emberek lakására, lebetonozza a Városliget, einstandolja az önkormányzatokat, és Mészáros Lőrinc is tovább gazdagodott ebben az időszakban.
Szabó Tímea szerint Orbán Viktornak kell bocsánatot kérnie, nem az ellenzéknek.

Dömötör Csaba a kormány oldaláról reagált a viszontválaszban Szabó Tímea napirend előtti felszólalására.
Felsorolta, hogy a kormány milyen intézkedéseket vezetett be a koronavírussal szembeni védekezés keretében, sajnálatosnak nevezve, hogy Szabó Tímea ezeket nem látja be.

Az uniós pénzek ügyében botrányos jelenségként jellemezte az államtitkár, hogy egyes baloldali szereplők kampányt folytatnak, hogy a kormány minél kevesebb pénzről dönthessen. Adódik a kérdés, hogy miért követelnek az ország számára hátrányos dolgokat? - kérdezi a kormánypárti politikus.

Dömötör állítja, hogy baloldal nem tudja levenni a pártpolitikai szemellenzőt, nem tudják eldönteni, valami helyes- e vagy sem, csak annyit, hogy ami a kormányoldalról érkezik, az alapból rossz.

Dömötör szerint az volt a legalja, amikor azért kritizálták a kormányt, hogy a határon túli magyaroknak nyújtottak segítséget. Dömötör azt mondta, hogy a városházán cselekedhettek volna, de ott nem sikerült, kibújnak a felelősség alól.

Az államtitkár ezért azt állítja, hogy Szabó Tímeának kell bocsánatot kérnie.

Dömötör azt mondja, hogy nagy szerencse, hogy nem a baloldal volt hatalmon ebben a járványhelyzetben.

 
Ajánlom

További belföldi híreink