Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 19:58:00

Órákig kellett egy koronavírusos beteg mellett feküdnie a kórházban egy vecsési nőnek

Az RTL Klub híradója arról számolt be, hogy a 27 éves nőnek egy igazoltan koronavírusos beteg mellett kellett feküdnie a Jahn Ferenc dél-pesti kórházban.

Perjés-Kiss Beatrix múlt csütörtökön, hasi panaszokkal került be a kórház sürgősségi, majd sebészeti osztályára, a kórteremben két másik beteg is feküdt - írja a 24.hu a híradóban elhangzottak alapján.

„Aznap este hét órakor kaptuk a hírt az egyik sebészorvostól, hogy a mellettem fekvő idős hölgynek a koronatesztje pozitív lett. Megszólalni nem tudtam, sokkot kaptam konkrétan”

– nyilatkozta a nő csatornának.

Azt állítja, korábban hallotta azt is, hogy az orvosok a folyosón egymással vitatkoznak, elmondják-a teszteredményt a kórteremben fekvőknek. A nő szerint az egyik azt mondta a másiknak, hogy "ezt mindenképpen el kell mondani", nagyon meg voltak ijedve, mert szerinte tudták, hogy ebből nagy baj lehet.

Végül az egyik orvostól azt a tájékoztatást kapták, hogy az idős nőt öt nappal korábban tesztelték, de az eredmény késett. Perjés-Kiss Beatrix szerint ugyanakkor az enyhe tüneteket mutató fertőzött szobatársuk még azt követően is órákig mellettük maradt, hogy kiderült az eredmény.

A maszkot maguknak kellett biztosítaniuk, viszont kötelező volt viselniük, alvás közben is - mondta Perjés-Kiss Beatrix. Ám ettől nem érezték magukat biztonságban, hiszen étkezésnél levették, ugyanazt a mosdót használták, és egyszer sem volt takarítás délelőttől késő estig.

A fiatal nő másnap elhagyta a kórházat, előtte alá kellett írnia egy nyilatkozatot, hogy otthon kéthetes karanténban vonul. Az ajtóra ragasztandó piros tájékoztatót viszont állítása szerint azóta sem kapta meg, és öt napja vár a koronavírus-tesztjének eredményére is. A lakásban asztmás férjével él együtt, aki különösen veszélyeztetett a vírus miatt. Azt mondja, ha pozitív lesz az eredmény, beperli a kórházat.

A Jahn Ferenc kórház a RTL-nek azt írta, minden szabályszerűen történt, a nő megfelelő távolságra fektették a kórteremben a többiektől, és minden betegnek sebészi maszkot kellett viselnie.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink