Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 20:10:00

Most licitálhat Alföldi Róbert vagy Kulka János egy-egy személyes tárgyára

Kulka János, Alföldi Róbert, Bereményei Géza, Grecsó Krisztián: néhány név a 34 művész közül, akik egy-egy személyes tárgyukat ajánlották fel a Könyvhajlék nevű aukción, amelyet második alkalommal rendez meg a Szépírók Társasága és az Utcáról Lakásba Egyesület, és amellyel rászoruló és hajléktalan embereknek segítenek otthonhoz jutni. A kincsekre a hónap végéig lehet licitálni.

Hogy mutatna egy Alföldi Róbert festmény a nappali falán? És milyen lenne Kulka János saját jegyzetekkel ellátott szövegkönyve a fiókunkban? A Szépírók Társasága, és az Utcáról Lakásba Egyesület Könyvhajlék aukcióján most bárki licitálhat ezekre, a licittel pedig nemes ügyet szolgálnak. A befolyt összeggel ugyanis rászoruló és hajléktalan embereknek segítsenek hozzá a biztonságos, fenntartható lakhatáshoz. Három éve 4 millió forintot gyűjtöttek, telket vettek belőle, amelyen azóta mobilház áll lakókkal.

„Egy másik soroksári telken újabb mobilházas lakrész létesítésére fogjuk fordítani az összeget függetlenül attól, hogy mennyi lesz"

– mondta Híradónknak Kovács Vera. Az Utcáról Lakásba Egyesület ügyvezetője hozzátette: az már, hogy az alapig vagy a háztetőig jutnak el, a bevételtől függ.

Bereményi Géza, akivel legutóbb februári könyvbemutatója kapcsán interjúztunk szintén csatlakozott a kezdeményezéshez. A Kossuth-díjas író a Csönded vagyok című, egyik kedvenc versét ajánlotta fel, dedikálva.

Grecsó Krisztián is különlegességgel készült, ő egy olyan kötetét ajánlotta fel, amely csak Oroszországban jelent meg, ám mégsem ettől lesz igazán különleges.

„A Megyek utánad fejezetét külön kiadták, mint egy ifjúsági regényt. Ezt a kötetet sehol nem lehet beszerezni a világon, természetesen Oroszországban sem. Nekem van belőle három példányom, az egyiket ajánlottam most föl" – mondta az író Híradónknak, aki mindenféle üzenetet is csatol a könyv mellé.

Az online aukció június 1-én este indult, és a hónap végéig tart.

 

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink