Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 19:02:00

Megnyitottak az iskolák, azonban sok helyen nem volt teltház

Országszerte újra megnyitottak az iskolák a járványügyi korlátozások után. Bár nem kötelező iskolába járni, minden intézményben biztosítani kell a felügyeletet. A tanrend szerinti oktatás továbbra is digitálisan folyik, az intézményekben csak felzárkóztató jellegű kiscsoportos foglalkozások zajlanak.

Az iskolák március 16-án álltak át digitális oktatásra, így sok gyerek két és fél hónapig nem találkozott az osztálytársaival. ​Ahogy az várható volt, leginkább a kisiskolásokat, az alsó tagozatos diákokat vitték a szüleik iskolába. A járványügyi korlátozásokat követő enyhítéseknek köszönhetően az intézmények iskolák ismét megnyitották kapuikat. Az ATV Híradójának stábja egy debreceni iskolába látogatott.

„A gyerek várta jobban, nyilván mi sem bánjuk, hogy újra közösségbe mehet. Ma reggel éppen mondta, hogy milyen jó, hogy újra találkozhat a gyerekekkel, nyilván elég sablonos volt neki ez a két hónap" – nyilatkozta egy debreceni apuka.

Az iskolák nagy része előzetesen felmérte az igényeket. A szabályok szerint minden intézménynek biztosítania kell a tanulók felügyeletét. Csak kevés olyan iskola van, ahová senki sem érkezett, de ahogy Debrecenben, úgy egy nagykanizsai iskolában sem volt teltház. Reggel szinte csak szállingóztak a gyerekek a becsöngetésre, akik közül még a legkisebbek is próbáltak kapcsolatban maradni egymással, amíg zárva tartott az iskola.

Találkoztunk azonban olyan szülővel is, aki azt mondta, hogy az ő gyerekei nem mehettek iskolába.

„Megkaptuk kör e-mailben a tanároktól, hogy ők már nem nyitnak ki. A lányomék iskolája sem nyitott ki, nálunk csak a pici jár óvodába. Mi úgy oldjuk meg, hogy a párom otthon van velük, amikor én dolgozok, akkor ő vigyáz rájuk, azután meg fordítva" – mesélte egy anyuka.

A gyerekeknek a szabályok szerint nem kell iskolába járniuk, továbbra is a digitális oktatásra vonatkozó szabályok szerint folyik az oktatás. Az intézmények emellé szervezhetnek kiscsoportos felzárkóztatásokat, ha szükségét látják.

 

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink