Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 19:46:00

Bezár az első koronavírus-központ Magyarországon

Az országban elsőként Pécsen zárja be a kapuit a klinikán működő koronavírus központ. Ez azt jelenti, hogy a betegség tüneteivel érkezőket mostantól a sürgősségi osztályon fogadják.

Március közepén alakították ki a Pécsi Klinikán a koronavírus központot, ahova azok a betegek kerültek, akik fertőzés gyanújával érkeztek a kórházba. Most ezen változtat az egyetem. Mától a sürgősségi osztály fogadja az összes beteget.

"Ott egy előtriázsolás történik, aminek kapcsán feltesszük azokat a kérdéseket, amikkel el tudjuk dönteni, van-e covid fertőzésre gyanú vagy sem. Amennyiben a legkisebb gyanú is felmerül, akkor ezek a betegek egy külön betegúton fognak bekerülni a sürgősségi ellátásba"

- mondta el híradónknak Kanizsai Péter, a PTE Sürgősségi Orvostani Tanszékének vezetője.

A járvány intenzitásának csökkenése teszi lehetővé azt, hogy átszervezzék a Pécsre érkező betegek ellátását.

"A betegforgalom lehetővé teszi azt, hogy a humánerőforrásunkat koncentráljuk, és a járóbeteg ellátás része mai naptól a Janus Panonius Klinikai tömb SBO részlegén folytatja tovább a munkáját, ahol jól kialakított betegutak menténszükség esetén további ellátásra a betegek ide tudnak kerülni amennyiben további ellátásra már nincs szükség" - mondja Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központjának elnöke.

A pécsihez hasonló átszervezésre egyelőre más kórházakban nem készülnek. A debreceni Kenézy Kórházban is marad vírus központ, itt arról tájékoztatták stábunkat, hogy ha a feltételek megengedik, akkor a gyerekek ellátása lehet az első, amely kikerülhet a rendszerből.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink