Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-02 06:37:00

Elképesztő, mi folyik a Balatonnál

Nem bírnak a vaddisznókkal a Balaton északi partján, Révfülöp környékén. A helyiek azt mondják, azóta szaporodtak el a dúvadak, amióta új vadásztársaság működik a területen. Azóta egyre bátrabbak a vaddisznók, beköltöztek a lakott területekre. Annyira elszaporodtak, hogy már csak ott találnak maguknak területet. Egymást érik a videók is, amelyeket a helyiek készítenek fényes nappal az utcákon járkáló kondákról.

Vaddisznók a Balatonnál

Révfülöpön és a vele szomszédos Balatonszepezden a vaddisznók olyan nyugalommal sétálgatnak az utcán, mintha az erdőben lennének.

Sári Ferenc, erdész híradónknak elmondta, ezek a „szelíd”, belterületi vaddisznók azért veszélyesek, mert nincs bennük félelemérzet az emberrel szemben.

Ilyen példányok támadhatták meg két hete azt a kutyát a faluban, aki nem élte túl a találkozást. Az esetet végignéző nő azt mondta, hogy hatalmas robajjal érkeztek a dúvadak, majd kergetni kezdték a kutyát. Ő is arról számolt be, hogy próbálta őket elriasztani, de hiába. Bánné Hánis Judit beszámolója szerint az állatok egyszer csak maguktól abbahagyták a dulakodást, majd elszaladtak, ő akkor vette észre, hogy a kutyát megölték.

A vaddisznók már a kertekbe is bemennek, az sem zavarja őket, ha ott éppen van valaki. Így járt Csesznák Veronika édesapja is, aki a kertben bóbiskolva arra ébredt, hogy két nagy anyakoca és nyolc kicsi közvetlenül mellette eszegetik fel a leesett termést a mandulafákról.

A helyiek azt mondják, hogy már most is félnek, de a szezon közeledtével egyre több gyerek jön a településre. Táborok is működnek, így az ott lakókat is féltik. Azt mondják, hogy már mindenkihez fordultak, de segítséget nem kaptak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink