Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-01 14:20:00

Újabb jobbikos politikus lépett ki a pártból

Lemondott pozíciójáról Vágási Pál, a Jobbik Elek városában működő volt választókerületi munkatársa. A politikai aktivista azért döntött így, mert szerinte a párt értékrendjébe nem fért bele, hogy a település öt helyszínen felfestette a járdára: „Trianon 1920. 06. 04.”

Vágási Facebook-posztjai alapján a Magyar Nemzet szezerint az történhetett, hogy a politikus csütörtökön emlékező „aszfaltmintát” helyezett el a város központjában. Másnap Szelezsán György polgármesterrel abban állapodtak meg, hogy június 5-éig eltávolítja azokat. Vágási szombati Facebook-bejegyzéséből azonban már az derült ki, hogy idő előtt megkezdődött a feliratok eltávolítása. Vasárnap pedig megérkezett a bejelentés: Vágási közösségi oldalán közölte, hogy hibát követett el, ezért távozik a Jobbikból.

„Senkiben sem szerettem volna megbotránkoztatást kelteni, vagy városunkat ezzel megrongálni, sem másokat hasonlóra biztatni” – írta, majd hozzátette, hogy tettével rossz fényt vetett a Jobbik Magyarországért Mozgalomra, amely „nem egy következmények nélküli párt”, ezért lemond a Jobbikban betöltött minden posztjáról.

 
Ajánlom

További belföldi híreink