Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-06-01 20:21:00

Molnár Zsolt: a kormány kisajátította március 15-ét és június 4-ét is

Az MSZP pártigazgatója szerint Trianonnak nincs pártpolitikai hovatartozása. Molnár Zsolt hozzátette: a nemzeti ünnepek nem eladóak.

 

 

„Gyalázatos tettnek” nevezte Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és budapesti elnöke, hogy a Fidesz, kizárólag pártpolitikai céloktól vezérelve, nemzeti konszenzus helyett egypárti diktátumként nyújtja be a Parlamentnek a trianoni kerek évfordulóról megemlékező határozatot.

Molnár Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy Trianonnak nincs pártpolitikai hovatartozása. A szocialista politikus szerint a kormány ezt a kérdést arra használja, hogy megossza az embereket határon belül és határon kívül is. Hozzátette: a nemzeti tragédia értelmezésében már lehet beszélni jobboldali vagy baloldali értelemben vett kérdésekről.

Trianon nem természeti katasztrófa volt, hanem egy igazságtalan háborút lezáró igazságtalan békediktátum, amelynek felelősei között szerepelnek a korabeli magyar politikai elit vezetői, Tisza Istvánnal az élen, ahogy ott vannak a második világháború felelősei között Horthy rendszerének prominens képviselői is - mondta a politikus. „Ezek vezettek nemzeti katasztrófához” – jelentette ki Molnár.

A politikus hozzátette: a nemzeti ünnepek nem eladóak. Úgy véli, a kormány kisajátította a március 15-ét, az államalapítás ünnepét, október 23-át és június 4-ét is.

Molnár szerint „nem csak jelszavakat kellene durrogtatni, hanem érdekérvényesítésben többet kellene tenni”.

Elképzelésük szerint egy erős, belső határok nélküli Európára lenne szükség, amely közös fizetőeszközre épül.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink