Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-30 17:02:00

Gyurcsány közel 7 millió forintot adományozott pártjának

Közzétették a Hivatalos Értesítőben a tavalyi évről szóló pénzügyi kimutatásaikat az ellenzéki pártok.

Gyurcsány közel 7 millió forintot adományozott pártjának

A Demokratikus Koalíció 342 millió forintot költött, 19 millióval többet, mint amennyi bevétele volt. A legnagyobb adományozója maga a pártelnök, Gyurcsány Ferenc, aki 6,9 millió forintot fizetett be, de az Európai Parlament alelnökeként dolgozó felesége, Dobrev Klára is 1,3 milliót - írja a 24.hu.

A Jobbik bevétele (617 millió forint) 12 millióval haladta meg a kiadásait, érdekesség, hogy amíg Sneider Tamás, aki januárig vezette a pártot 4,4 millió forintot tett be a pártkasszába, addig az őt váltó Jakab Péter nincs az 500 ezer forintnál többet adományozók listáján. 

Az LMP legnagyobb befizetője a párt pécsi polgármesterjelöltje, Kóbor József volt 3 millió forinttal. A párt egyébként 7 millió forinttal kevesebbet költött a bevételeinél.

Nem úgy az MSZP, amelynek 565 millió forintos bevételéhez 690 millió forint kiadás társult, ez 125 milliós mínusz. A párt a legtöbb adományt Hiller István parlamenti alelnöktől kapta az MSZP, 3,7 millió forintot. 

A Momentum 10 millió forinttal költött többet, mint amennyi bevétele volt, és több nagy összegű adománynak is örülhetett: Polgár András üzletember 6,6 millió, Kovács Gábor 5 millió, Dudás László 3,9 millió, Bedő Erik pedig 3 millió forintot juttatott a parlamenten kívüli pártnak – ezzel a Momentum az egyetlen ellenzéki párt, amely nem a párt politikusaitól, képviselőitől, hanem kívülről kapta a legnagyobb adományokat.

A Párbeszéd kasszájába a legtöbbet a volt EP-képviselő, Jávor Benedek fizette be, 2,2 millió forintot.

A Fidesz már bő egy hónapja közzétette beszámolóját, e szerint a hozzájárulásokat tekintve mesze lekörözi az ellenzéket: a kormánypárt 734 millió forint adományt kapott, a legtöbbet Papcsák Ferenc korábbi országgyűlési képviselő, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának elnöke fizette be, ötmillió forintot.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink