Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 15:10:00

Úgy tűnik, kitört a háború a Jobbik és Ungár Péter között

A Jobbikban zajló belharcok Ungár Péter szerint az egész ellenzéki oldalt érintik. Az LMP-s politikus Facebook bejegyzésében adott hangot meglepődésének, ugyanis Jakab Péter őt teszi felelőssé a párton belüli törésvonalakért.

 

Őszintén megtisztel, hogy Jakab Péter ekkora jelentőséget tulajdonít nekem, de mint ilyen fontos ember, azt javasolnám neki, hogy bízzon magában, és higgye el, hogy neki is lehet hatása arra pártelnökként, hogy mi történik a Jobbikal. Például valószínűleg kevesebben lépnek ki egy magát nemzetinek tartó párt frakciójából, ha az elnök nem azt kéri számon a miniszterelnökön, hogy miért támogatja a határon túli magyarokat"-írja bejegyzésében Ungár Péter.

Nem tudni pontosan, mire gondolhatott Ungár Péter, de akár arra a szövegre is gondolhatott, amit a korábban Vona Gábort, most Jakab Pétert támogató szolnoki Szotyori-Lázár Zoltán osztott meg Facebook-oldalán, mint "Jobbik-hírlevelet", és amit teljes terjedelmében idézünk:

"Kedves Tagtársak!

Mivel az elmúlt napokban sok dolog történt, ami miatt ide-oda kapkodhattátok a fejeteket és nekünk is csak arra volt időnk, hogy az aktuális döntéseket továbbítsuk felétek, most szeretnénk rávilágítani egy a háttérben zajló folyamatra, ami az elmúlt hónapok képviselői kilépéseire is választ ad majd számotokra.

Míg a pártvezetés, köztük Jakab Péter is többször elmondta, hogy feladatra szerződött és feltételeznénk, hogy frakciónk összes tagja számára a közös érdek és a közös cél a legfontosabb, adódtak, akiknek a saját céljai és ambíciói fontosabbak voltak, ezért nemcsak magára hagyták, de folyamatosan bomlasztják is közösségünket. Bár csalódottságunkat nem enyhíti, de nem a mi pártunk az egyetlen, ahol egyeseknek saját érdekei előbbre valóak mindennél. Ungár Péter ténykedését az LMP sem nézi jó szemmel.

De hogy jön a mi közösségünk ügyeihez Ungár Péter?

A NER-ideológus Schmidt Mária milliárdos fiát talán senkinek sem kell bemutatni, ám azt az összefonódást, ami közötte és Szávay Istvánék között kialakult, igen. Konteókat nem áll szándékunkban gyártani, így csak azokat az információkat osztjuk meg veletek, ami alátámasztható és egy kis utánajárással, akár magatok is meggyőződhettek róla.

Ungár Péter több médiafelülettel is rendelkezik. Köztük az azonnali.hu-val, ami az elmúlt napokban meglepően sok cikket hozott le a Jobbik bomlását, megszűnését vizionálva, pártunkat, annak tagjait és átalakulását ekézve, meglehetősen lenéző stílusban. Ugyanez a portál volt az, ami a tisztújítás körül folyamatosan támadta Jakab Pétert és kihangsúlyozta, hogy Szávay a rendíthetetlen jobboldali konzervatív személy, aki soha nem egyezkedne Gyurcsánnyal, miközben köztudott, hogy épp ő volt a budapesti ellenzéki tárgyalások résztvevője a Jobbik részéről. Azaz őt bízta meg Sneider Tamás és elnöksége, hogy tárgyalóasztalhoz üljön az ellenzéki pártokkal. Az azonnali.hu főszerkesztője, Bukovics Martin pedig Szávay jó barátja. Azon az ominózus „zsidózós-nőverős” estén, ami miatt később Szávay mandátuma visszaadására kényszerült, közösen iszogattak egy belvárosi szórakozóhelyen.

Ungár Péter politikai és személyes befolyása alatt áll az a Jövő TV is, aminek élére a tisztújítás után a Szávay Istvánékat támogató, korábban a Jobbikban politizáló és az Alfahírnek író Nótin Tamás került. Varga-Damm Andrea éppen ezen a felületen jelentette be, hogy megszegi a Szent Korona előtt tett esküjét és nem adja vissza mandátumát az őt listáról bejuttató pártnak.

De Ungár nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is terjeszkedik. Fő bázisai Szombathely és Eger. Az Egri Ügyek és az ugytudjuk.hu mellett szentgotthárdi internetes újságban is tulajdonrészt szerzett. Helyi szervezeteinktől úgy tudjuk, hogy utóbbi kettőben felülreprezentált megjelenést ígért a 2022-es választások előtt az azóta a Jobbikból szintén mandátumát megtartva távozó Bana Tibor számára.

Mindezek mellett érdemes megnézni a szintén a tisztújítás után távozó Bencsik János elmúlt hónapokban közzétett Facebook-videóit és összevetni Ungár Péter videóival. A feliratozás, beállítás, szövegdobozok használata kísérteties hasonlóságokat mutatnak. Ráadásul Ungár legújabb beszélgetős műsorában úgy gondolta, hogy Bencsik János az a kiemelkedő közéleti szereplő, akivel elsőként kell leülnie megvitatni a jelenlegi politikai állapotokat.

Ezeket az embereket sajnos nem az erények és a politika valódi, emberi arca, a népképviselet sodorta össze, hanem az érdek és a bosszú.

Volt egy tisztújításunk, amin az alulmaradt felek annak ellenére, hogy a felfokozott hangulatot követően a Jobbik pártvezetésétől tiszta lapot kaptak és csak nagyon kevés személlyel alakult ki olyan bizalmi válság, hogy elváltak útjaik, nem nyugodtak bele abba, hogy a szervezet tagjaként tevékenykedjenek tovább a szebb jövőért. Mindenáron hatalmat akartak, amit miután közösségünk berkeiben nem tudtak megszerezni, egy milliárdos mellé soroltak be, aki már érzi 2%-on álló pártja vesztét, így annak megmentése helyett új irányba nézelődik.

A szélsőjobbra sodródott Fideszt csak egy konzervatív néppártnak van esélye megszorongatni, és bár pártunk már évek óta ezen az úton halad, úgy fest, most másoknak is szembeötlött a nyilvánvaló és nem akarják, hogy a Jobbik megerősödhessen ezen szerepben.

Járjunk nyitott szemmel, és ne hagyjuk kárba veszni hosszú évek munkáját egy milliárdos új kedvtelése miatt."

(Forrás: Jobbik hírlevél)

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink