Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 11:35:00

A DK nagyon kiakadt a Mi Hazánk tüntetése miatt

A párt közleményében azt írja, érthetetlen és megdöbbentő, hogy a tömegrendezvények korlátozása ellenére tegnap teljes rendőrségi passzivitás mellett lehetett szélsőjobboldali masírozást rendezni Budapest utcáin.

Azt írják, 

"miután budapestieket büntettek meg több tíz- vagy százezres bírságokkal dudálásért, tisztességes magyar embereket vittek el az otthonaikból a Facebookon közzétett kormánykritikus véleményükért, a rendőrök valahogy 'elfáradtak', mire az egyre szélsőségesebb kormányunk még szélsőségesebb barátaival kellett volna betartatniuk a törvényeket."

A Demokratikus Koalíció ezért azonnali magyarázatot vár a történtekre Pintér Sándor belügyminisztertől; miért nem oszlatták fel a szabályokat megsértő szélsőjobboldali tömegrendezvényt?

"Miért nincs rend az országban, miért érezzük azt már a kijárási korlátozások kapcsán is, hogy nem a törvények alapján, hanem politikai alapon jár el a rendőrség? A kórházakból kidobott, otthonaikban meghalt emberekért is lehet tüntetni? A válságkezelés helyett Mészáros Lőrincre költött közpénzmilliárdok miatt is lehet tüntetni? A járványra hivatkozva kivetett, önkormányzatokat sújtó alávaló megszorítások miatt is lehet tüntetni? Vagy csak a 'cigánybűnözés' zúghat, csak a nácik grasszálhatnak a kijárási korlátozások árnyékában?" - teszik fel kérdéseiket a közleményben.

 
Ajánlom

További belföldi híreink