Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 07:04:00

Orbán Viktor aláírta: Jön a Tankcsapda két “autós koncertje”

A Tankcsapda ma már koncertezhet Debrecenben, holnap pedig Székesfehérváron is: egy friss kormányrendelettel Orbán Viktor ugyanis a hétvégére engedélyezte az “autós koncerteket”, ami Magyarországon teljesen új műfaj.

Orbán Viktor aláírta: Jön a Tankcsapda két “autós koncertje”

Egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányrendelet lehetővé teszi úgynevezett “autós koncertek” tartását május 29-től május 31-ig.

A járvány miatti veszélyhelyzet még tart, de a kormány szerdai döntése szerint meccseket, szabadtéri színházi előadásokat, kulturális eseményeket már lehet tartani. Zenei fesztiválokat, koncerteket, táncmulatságokat ugyanakkor tilos, még a szabadban is - e téren a tilalmat még nem oldotta fel a kormány.

Az “autós” koncertek esetében azonban kivételt tettek a hétvégére.

A Tankcsapda május közepén a Petőfi Rádió reggeli műsorában jelentette be, hogy a MOL-lal együttműködve május 29-én Debrecenben, május 30-án pedig Székesfehérváron tartanak 'autós élő dalpremiert' – azaz egy olyan eseményt, amelynek keretében a közönség kocsikban ülve nézheti, ahogy a színpadon zenélnek hasonlóképp, mint egy autósmoziban - írta korábban a Blikk. Dániában már volt autós koncert, Magyarországon azonban a Tankcsapda ad először ilyen koncertet, egymás után kétszer is.

Ajánlom

További belföldi híreink