Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 21:15:00

Nyitnak a strandok: Müller Cecília enyhített a szabályokon

Szigorú előírások mellett, de megnyitnak a fővárosi strandok. Eleinte úgy volt, csak online lehet jegyet venni, ezt végül felülvizsgálták, és a helyszínen is lesz rá lehetőség. A nyitás részleteiről Szűts Ildikó, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.​ vezérigazgatója beszélt az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

Holnap nem lesz strandidő, de lehet jól is jön a strandoknak, mert újfajta előírásoknak kell megfelelniük. Öt strand nyit holnaptól: Palatinus, Paskál, Római, Pesterzsébet és a Csillaghegyi Strand. Június 15-én a Pünkösfürdői Strand is megnyit.

Szűts Ildikó elmondta, hogy múlt héten még csak az online értékesítésben gondolkoztak, viszont annyira sok visszajelzést kaptak a vendégektől, hogy kénytelenek voltak újragondolni. Mindenkinek azt javasolja, hogy online vegyen jegyet, ugyanis minden reggel 8-kor le fogják zárni a jelentkezést, és csak az ezen felül megmaradt jegyeket fogják értékesíteni- a járványügyi helyzet miatt ugyanis csak korlátozott létszámú ember tartózkodhat a strandon.

Két kötelező szabály van: tartani kell a másfél méter távolságot és papucs nélkül nem lehet bemenni.

A papucs kötelező használata kapcsán a vezérigazgató elmondta, hogy a járványügyi szabályok alapján tették kötelezővé. Ha valaki elfelejt hozni, akkor sincs gond, fognak a helyszínen is árusítani. Másfél méteres távolságra megjegyezte, hogy egy háztartásban élőkre nem vonatkozik, és nehéz lesz megfejteni ezt az úszómesternek, hogy kik is tartoznak össze.

Szűts szerint Müller Cecília levele enyhített a korábbi szabályozásokon, vagyis 16 négyzetméter szárazföld/fő, 4 négyzetméter a víz/fő elvárás megmarad, de most a tavalyi forgalom 50 százalékát engedhetik be, ami kedvezőbb. Szűts elmondta, hogy ők írtak a tisztifőorvosnak levelet, és így sikerült az enyhítést elérni.

A gyógyfürdők esetében nagyobb a baj, mert jelentős részük a külföldi forgalomra épült: a Széchenyi esetében ez 90 százalék.

A vezérigazgató elmondta, hogy most a belföldi turizmusra kell koncentrálni, erre kitalálni akciókat, például a SZÉP-kártyát hogyan lehet erre használni nagyobb kedvezményekre. Szűts elmondta, hogy van egy úgynevezett Zsigmondi-kártya, amivel 50 százalékkal olcsóbban lehet menni fürdőbe, de erről nagyon kevesen tudnak, a vezérigazgató szerint a marketingre többet kell fektetni.

Ajánlom

További belföldi híreink