Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 12:47:00

Hat embert állítottak elő a rendőrök a Mi Hazánk tüntetésén

A rendőrök összesen 34 feljelentést tettek szabálysértés miatt, a tüntetés után verekedés is volt - írja a hvg.hu.

Csütörtök délután az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Dohány utcai székháza előtt tartott demonstrációt a Mi Hazánk Mozgalom, amelyet a Deák Ferenc téri kettős gyilkosság után hirdetettek meg. A résztvevők később a késelés helyszínére vonultak.

Az ORÖ épülete elől, illetve annak közvetlen közeléből hat embert állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt – tájékoztatta a rendőrség a hvg.hu-t. Mint írták, az intézkedés konkrét oka az volt, hogy a gyűlésen résztvevő személyek közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (kést, gázspray és köveket) tartottak maguknál. A rendőrség a hat előállított személyt gyanúsítottként hallgatta ki, akik szabadlábon védekeznek.

Azt is közölték, hogy szabálysértés elkövetése maitt 34 embert jelentettek fel.

"A feljelentett személyek között voltak olyan személyek is, akiket a rendőrség több szabálysértés elkövetése miatt is feljelentett. Helyszínbírság kiszabására nem került sor"

– közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség a megmozdulást nem engedélyezte; szerintük az gyűlésnek számított, ezért korábban tájékoztatták a párt tisztségviselőit a veszélyhelyzetben, mint különleges jogrendben a rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályozásról. A Mi Hazánk ennek ellenére megtartotta a demonstrációt, amelyhez később számos újpesti és ferencvárosi ultra csatlakozott.

A hatóság arról is tájékoztatott, hogy csütörtök este fél tízkor a Nyugati térről is előállítottak két embert. Mint írták, őket – a korábban meghirdetett rendezvénnyel szoros összefüggésben – csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszakkal gyanúsítják. Négy férfit bántalmaztak, akik közül az egyik könnyű sérülést szenvedett.

A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették.

 
Ajánlom

További belföldi híreink