Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 18:08:00

Deák téri gyilkosságok: A Jobbik lapja durván kiosztotta Karácsonyt

Először szólalt meg Karácsony Gergely főpolgármester azóta, hogy egy 18 éves férfi múlt hét csütörtökről péntekre virradó éjjel halálra késelt két fiatalt. Az elkövetőt gyorsan el is kapták és letartóztatásba helyezték, de az esetről sem Orbán Viktor miniszterelnöknek, sem Karácsony Gergelynek nem volt véleménye.

Az Alfahír azt írja: "A kormányfő ma reggel rádióinterjújában együttérzését fejezte ki az áldozatok családai felé, de a főpolgármesternek csak a tegnapi megemlékezés olyan ócsárolására futotta, amivel legfeljebb Gyurcsány Ferencnél tud jó pontokat szerezni, de a gyászolóknál és az igazságszeretőknél nem.

És bár meglehet, hogy egy többezres megemlékezésen, ilyen felhevült közállapotban elhangzik egy-egy megjelenőtől olyan, ami a magyar közbeszédben legfeljebb Bayer Zsolt vagy Tamás Gáspár Miklós mélységével vetekedhet, azért a részéről jogosnak tűnő felháborodáson túl egy részvétnyilvánításra futhatta volna a főváros vezetőjétől.

A héten egyébként Stummer János, a Jobbik képviselője várta a miniszterelnök és a főpolgármester megszólalását arról, mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. Ezekről az égető kérdésekről azonban egyelőre egyik magas rangú politikus sem beszélt."

atv.hu/alfahir.hu

Ajánlom

További belföldi híreink