Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 15:33:00

Börtönbe megy az apa, aki fiát használta fel, hogy bosszút álljon a munkahelyén

Már az előkészületi ülésen jogerős döntést hozott az Esztergomi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a saját fiát használta fel arra, hogy bombariadót csináljon a munkahelyén.

A férfi bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért tavaly nyáron arra akarta rábírni 14 éves, gyermekotthonban elhelyezett fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel az esztergomi munkahelyét, és közölje, hogy a gyárban bomba fog robbanni, vagy kérjen meg erre valakit.

A telefonszámot a kiskorú fiú a fiatalkorú barátnőjének adta meg, aki jelen volt, amikor a férfi a gyermekének üzent. A fiatalkorú lány gyermekotthonból felhívta a férfi által megadott telefonszámot, és közölte, hogy a gyárban bombát helyeztek el. A telefon után a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így körülbelül 10 millió forintos kár keletkezett.

Az Esztergomi Járásbíróság jóváhagyta az ügyészség és a férfi által a nyomozás során kötött egyezséget, és a 1 év 11 hónap börtönre ítélte a gyerek apját közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont.

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink