Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 12:09:00

Az MSZP nekiment a kormánynak az új nemzeti konzultáció miatt

A párt közleményében azt írta, nemzeti konzultáció helyett inkább a munkahelyek védelmére ész egészségügyre kellene költenie.

Azt írják, 

"a képmutatás csúcsa, hogy a kormány a válság közben képes több milliárd forintért plakátkampányt, nemzeti konzultációt indítani ahelyett, hogy minden pénzt a munkahelyek védelmére, az állás és jövedelem nélkül maradt tömegek megsegítésére és az egészségügy rendbetételére fordítana."

Szerintük konzultáció nélkül is tudhatja a miniszterelnök, "hogy mit gondol az eddigi tevékenységéről az a százezres tömeg, amely elvesztette az állását a megkésett és hibás kormányzati intézkedések miatt".

"Segítünk: a dolgozók azt akarják, hogy védjék meg a munkahelyeket, fizessenek tisztességes béreket, a munkájukat elvesztők pedig kapjanak valódi támogatást. Ez a válasz ingyen van, most már ezeknek a céloknak az elérésére fordíthatják a nemzeti konzultációra szánt milliárdokat" - írják.

A koronavírussal kapcsolatban szerintük nem konzultálni kellene, hanem "Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak kellene megválaszolnia azt, hogy miért nem látták el megfelelő védőfelszerelésekkel az egészségügyi dolgozókat és miért hagyták magukra az idősotthonok lakóit". 

Az MSZP álláspontja szerint a kormány "önfényezésére kitalált álkonzultációja helyett annak lenne itt az ideje, hogy végre vállalják a hibás döntéseikért a felelősséget". Szerintük Kásler Miklósnak mennie kell.

 
Ajánlom

További belföldi híreink