Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-28 06:48:00

Alig fél napon múlt az Omega billentyűsének élete

Az Omega legendás billentyűse a hét elején került kórházba: súlyos belső vérzései voltak, orvosai szerint, ha nem lépnek időben, meghalhatott volna – írja a Blikk.

„Majdnem elvéreztem! Olyan súlyos belső vérzésem volt, hogy fél napon múlt az életem” – mondta a Blikknek a kórházi ágyán az Omega együttes alapítója, aki először vasárnap sétált be az egyik fővárosi klinikára. „A múlt héten vettem észre, hogy mindennek egyre sötétebb a színe, ami távozik belőlem. Szétterülő hastáji fájdalmat is éreztem, de azon is csodálkoztam, miért vagyok olyan levert, hiszen semmi megerőltetőt nem csináltam. Bementem a klinikára, de akkor nem találtak rendellenességet, viszont a másnapi vizsgálat után már bent tartottak. Hamar kiderült, a visszafordíthatatlan folyamat beindulása előtt érkeztem. Ha később kapok észbe, már nem lennék” - részletezte.

A Kossuth-díjas zenésznek a nyelőcsövén keletkezett seb, amely folyamatosan vérzett, ahogy a gyomra is. „Valószínű, hogy ez annak az irgalmatlan sok gyógyszernek az együttes hatása, amelyet két és fél éve mindennap szednem kell a májműtétem óta” – magyarázta Benkő, aki elismerte, szerencséje volt. „Amikor a tavalyi bőrrákműtétem után bent tartottak, a szomszédos ágynál az orvos azt magyarázta a mellettem fekvő úrnak, hogy belső vérzést jelezhet a sötét széklet. Ezért is mentem rögtön az érklinikára. Most is itt vagyok. Ezek a vérleszívó és tisztító beavatkozások nem kellemesek, de a körülményekhez képest jól vagyok” – fogalmaz a zenész.

A Blikk által megkérdezett orvos szakértő szerint szerencse, hogy a zenész idejében kórházba ment. Benkő László egyedül fekszik a kórtermében, korábban ilyet még nem tapasztalt. „Bevallom, sokáig voltam kettesben a hideg verítékemmel, mert ez most tényleg kevésen múlt, de már lelkileg is jobban vagyok, és csomagot is kaptam. A fiam hozta a portára, addig szabad jönnie” – mesélte Benkő László, aki a hét végére kerülhet haza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink