Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-05-29 05:50:00

A sok szabály és óvintézkedés ellenére is a szülők háromnegyede támogatja a nyári táborok megtartását

Puszi és ölelés nincs, nyári tábor viszont lehet. A szülők háromnegyede legalábbis a koronavírus járvány ellenére is szeretné, ha táborba menne a gyereke. A kormánybiztos Vándortábort javasol a gyerekeknek, a legnagyobb hazai táborok szervezői pedig összefogtak, hogy minimálisra csökkentsék az esetleges fertőzés kockázatát.

Lesznek nyári táborok

 

„Az a legjobb a táborozásban, hogy az emberekkel, a barátaimmal tudok beszélgetni és alapból a közösség ami nagyon tetszik a táborokban – fogalmazott a 9. osztályos Ábel aki híradónknak azt mesélte, a táborozás azután különösen felértékelődik, hogy hónapokon keresztül nemhogy a barátaival nem tudott találkozni, de az otthonukból is alig tehette ki a lábát.

Hiába van napról napra kevesebb koronavírus fertőzött az országban a járvány miatt különösen szigorú óvintézkedéseknek kell megfelelni minden napközis és ottalvós táborban. Pénzes Erzsébet a kerékpáros Vándortábor koordinátora azt is elmondta, hogy ez mit is fog jelenteni a gyakorlatban. „Lesznek új programok. Esti közös lázmérés: az nyer akinek a legalacsonyabb a test hőmérséklete. Lesz reggeli vidám maszkellenőrzés,és lesz szintén nagyon vidám fertőtlenítés is” – fogalmazott.

Tehát: se puszi, se ölelés; köhögési etikett betartása; gyakori és alapos kézmosás; korlátok, kilincsek, csempék és a gyerekjátékok napi szintű fertőtlenítése.

És ez csak néhány tétel a Nemzeti Népegészségügyi Központ nyári táborokra vonatkozó járványügyi megelőző szabályzatából.

Tóth Béla a táborfigyelő.hu ügyvezetője az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy egyes felmerések szerint a szülők háromnegyede viszont ennek ellenére is pártolja, hogy legyenek táborok.

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos gyermekei is táborba mennek majd, mind a négyen. Úgy gondolja, az immunrendszerüknek és az egészségi állapotuknak is jót fog tenni a kimozdulás, és az sem utolsó szempont, hogy végre újra találkozhatnak a gyerekek a barátaikkal. Ezt a júliusban induló Vándortáborokról szóló sajtótájékoztatón árulta el híradónknak. Révész Máriusz szerint a járvány idején a legjobb döntés olyan tábort választani, amely a zsúfolt helyektől távol esik, és a környező kiránduló útvonalak is a természetben haladnak.

Ez viszont nem mindenhol megoldható. A három legnagyobb hazai tábor szervezője például összefogott és felmérést végzett a szülők körében, hogy mitől éreznék még nagyobb biztonságban a gyermekeiket.

A People Team Tábor alapítója, Palotás Attila például azt mesélte, hogy a gyerekek biztonságának, és a szülők nyugalmának érdekénben náluk azok a foglalkozások, amik eddig beltérben zajlottak, biztos, hogy kint lesznek majd, és már tudják is hogyan oldják meg. Ezt várják a szülők leginkább. Valamint kézfertőtlenítő állomások kihelyezését és még alaposabb takarítást, mint ami az előírásokban szerepel.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink